Izdavačka delatnost – Knjige – Biblicistika – Sveta pisma

Udruženje Ikonos je osnovano juna 2000. godine. U prethodnih 20 godina pripremili smo nekoliko hiljada radio – programa sa hrišćanskom tematikom od kojih se ističu „Kroz Sveto pismo“ i „Božiji dodir“ kao i nekoliko hiljada programa domaćih autora koji se emituju u okviru programa „Poruke pomirenja“. Osnivač Ikonosa i prvi predsednik bio je dr Branko Bjelajac. Na njegovo mesto je 2006. došao Žarko Đorđević i na mesto predsednika ostao devet godina. 2015. je na to mesto postavljen Draško Đenović.

Iako smo se od početka našeg delovanja bavili i izdavaštvom ono se značajno razvilo tek poslednjih godina, tako da do sada imamo objavljeno skoro 50 naslova. Biblicistika nam je veoma važna. „Savremena načela prevođenja Svetog pisma“ je naše prvo izdanje. Usledili su prevodi biblijskih knjiga „Postanje“, „Knjiga proroka Isaije“, „Plač Jeremijin“ i „Poslanica Jevrejima“, koje je preveo prof. dr Aleksandar Birviš. Potom je usledio „Vodič Kroz Sveto pismo za početnike“ da bismo kasnije objavili i podelili preko 60.000 „Biblija za decu“ na ćirilici i latiici, „Biblije za tinejdžere“, u tiražu od preko 40.000 primeraka, te „Sveto pismo – Novi srpski prevod“ koje je do ovog trenutka podeljeno u tiražu od 15.000 primeraka. Tu svakako moramo dodati seriju knjiga – „Život Isusa Hrista“, „Dela apostolska“, „Otkupljeni“ i dvotomnu knjigu „Prvih 4000 godina – Istorija Starog zaveta“. Povodom 500 godina Reformacije objavili smo Biblije za decu i tinejdžere na slovačkom jeziku.

Svih ovih godina sarađujemo kako s eparhijama Srpske pravoslavne crkve, tako i sa katoličkom i protestanstkim crkvama u Republici Srbiji. Ove godine obeležavamo 20 godina postojanja i sa velikom zahvalnošću ponavljamo reči zapisane u 1. Samuilovoj 7,12 „Dovde nam je Gospod pomogao.“ Povodom ovog jubileja od januara 2020. započinjemo i posebne radio – poruke „Žene nade“ koje uređuje i vodi Biljana Dolić.

Kontakt info
Vojvode Micka Krstića 1G, Beograd, 11060, Srbija
LOKACIJA
Kontaktirajte nas

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.